17 Nisan 2010 Cumartesi

Tottenham Mucizesi


Sürpriz bir şekilde ilk 4'te yer alan Tottenham Arsenal'ı 2-1 yemesinin ardından bu hafta da lider Chelsea'yi aynı skorla mağlup etmeyi başardı .Goller 15. dakikada penaltıdan Jermain Defoe , 44. dakikada Gareth Bale ve 92. dakikada Frank Lampard'dan geldi . Maçın 67. dakikasında Terry'nin kırmızı kart gördüğünü de belirtmek gerekir sanırım .

15. dakikada Terry'nin topa elle dokunduğunu kaçırmayan hakem iyi bir karşılaşma yönetti . Tottenham kadar iyi miydi bilemem ama gayet yerinde kararlar verdi .


44.dakikada da Bale enfes bir gol attı. Şarrap gibi gol derler ya. Aynen öyle. Chelsea hiçbir şekilde Tottenham'a engel olamadı. Tarihi bir hezimet yaşanmadıysa bunun 3 nedeni vardır.


1. Cech'in harika performansı

2. Tottenham'lı oyuncuların pozisyonlardaki beceriksizliği
3. Şanssızlık.


Kimse kırmızı karttan sonra Chelsea'nin dağıldığını söyleyemez. Çünkü maçın genelinde normal bir performans sergilediği söylenemez. Tottenham bu karşılaşmadan 6-7 gollü ezici bir galibiyetle de ayrılabilirdi.


Tottenham'ın defansını da boş geçmemeliyiz. Çok iyi oynuyorlar. Arsenal ve Chelsea gibi hücumsal anlamda iki iyi takımı yenmeleri de bunun göstergesi zaten.


Chelsea 92'de Lampard'ın karambole golünden sonra ümitlendi ancak atayım derken az kalsın 95'te 3. golü kalesinde görüyordu. Zirvede işler karıştı. Manu liderin yalnızca 1 puan gerisinde takibini sürdürüyor .Sözü uzatmatmanın alemi yok.Sonuç olarak Tottenham'ın fazlasıyla hakettiği bir 3 puan aldığını söylemek yanlış olmaz sanırım ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder