14 Haziran 2010 Pazartesi

Afrika'da 2. gün



Erken atılan golleri günüydü . Vuvuzelaların yine susmadığı bir gündü bugün de. Güney Kore - Yunanistan maçını izlemeyi düşünmüyordum ; ama dünya kupası bi göz atalım dedik . Alamadık gözlerimizi . Bekelnilenden çok daha iyi bir oyun ve Güney Kore vardı sahada . Yunanistan Dünya Kupası'ndaki golsüzlüğünü sürdürdü. Tarihlerinde golleri yok adamların . Daha gol bulabilirler mi o da bilinmez .Defansıyla Avrupa kupası bile kaldıran Yunanistan Güney Kore'ye 2 gol ve bunun yanında net gol fırsatları verdi . Hücumda da 1-2 etkili atak dışında bir varyasyon izleyemedik . Baştan aşağı elenmeye gelmiş silik bir takım görüntüsündeydi Yunanlılar. Gruptan çıkmaları hemen hemen imkansız artık . Güney Kore hakkıyla 3 puanı cebine koydu . Bunun adına Güney Kore mucizesi desem yanlış olmazdı ; ama maçı izlediğimize göre bunu yazmaya gerek yok . Zira oynayan , hakeden kazandı zaten . Ortada bir mucize sözkonusu değil .





Günün ikinci maçında Arjantin ile Nijerya boy gösterdi . Beklenileni veremedi Maradona'nın ekibi . Milito'yu kenarda tutup Higuain'i oynatmak , bir de buna 80 dakka dayanmak . İlginç şeyler yapıyor Maradona . Bu da onlardan biriydi. Ya eline yüzüne bulaştıracak işi , ya da bizi deyim yerindeyse morartacak . Nijerya da umut vermedi . En iyileri kaleci Enyeama'ydı sanırım .






Günün son maçında ise aynı dili konuşan iki farklı ülkeyi izledik . Vuvuzelalar bu maçta sesini yitiriyordu . Erken golle öne geçip oyunu rölantiye alan İngiltere'nin planlarını , topu yumurtlayan kaleci Green alt üst ediyordu adeta. Futbolun bir hatalar oyunu olduğunu kabul etmeli tabii . İlginç sonuçlar oldu . ,Zamanında futboldan çakmıyorlar dediğimiz ABD şimdi İngiltere ile başabaş mücadele ediyor . Bakalım daha neler olacak ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder