15 Haziran 2010 Salı

Afrika'da 3. Gün



Afrika'da bir futbol günü daha geçti . Dünya kupasının başladığı gün diyelim buna. Almanya Dünya Şampiyonası izlediğimizi hatırlattı bizlere .



Avustralya'ya biraz ağır bir mağlubiyet tattırdılar. Nazar boncuğu olsun türünden de değil . Tarihi bir farktı Avustralya için. Hezimet de denebilir . Almanlar tarihindeki en genç yaş ortalamalarından biriyle çıktılar sahaya . 25.2 .Avustralya ise 31.5 . Skor kadar ortalama yaşlar da farklıydı . Bu kadar disiplinli bir takıma karşı gol yerseniz işiniz zor. Ki yediler ve toparlayamadılar da . Mesut Özil'e değinmek gerekirse neredeyse kusursuzdu . Gazete başlıklarında da olduğu gibi tek eksiği goldü . Verdiği paslar, attığı çalımlar , isteği ve azmi görülmeye değerdi . Cahill'in kırmızı kartı da galibiyeti perçinleyen , Avustralya'nın umutlarını tüketen şey oldu . Galatasaray için düşünülen Grella da belki de sahanın en etkisiz ismiydi .Görülüşe göre panzerler şova devam edecek .İlginç bir nokta ise , Podolski ve Klose Polonya , Cacau Brezilya , Mesut ve Serdar da ( oynayamasa da ) Türk asıllılar . Devşirme bahçesi sanki .




Gana ile Sırbistan'a değinirsek Gana yapamsı gerekeni yaptı . Sert , önde basan bir oyun ve presle galibiyeti penaltıyla da olsa almış oldu. Sırbistan istediği oyunu oynayamadı . Sert rakibi karşısında dayanamadı . Krasic'e dikkat ettim . Vasatı aşamadı . Maçın başında da önemli bir haber geldi . Q7 Beşiktaş'ta . Hayırlı olsun .


Cezayir Slovenya maçı da zevksizdi . Green'den sonra Cezayir'in ilginç saç stilli kalecisi de en az saçı kadar ilginç bir gol yedi . Casillas da turnuva öncesi topları eleştirmişti . Bir sorun var sanırım .

Bakalım bu sıkıcı futbol Almanya ile birlikte düzelecek mi ? 4 ola hayrola ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder