7 Haziran 2010 Pazartesi

Dünya Kupası İncelemeleri - D Grubu

Favori Almanya ile birlikte Gana , Sırbistan ve Avustralya'nın bulunduğu grup .


Almanya





Kuşkusuz grubun favorisi . Onun için çok da zor rakipler olmasa gerek . Son maça rahat çıkacaklardır. Beklentim yüksek . İki tane Türk asıllı futbolsuyu kadrosunda barındırıyor. Serdar Taşçı ve Mesut Özil . Elimizden kaçırdığımız iki büyük yetenek . Artık onlar Almanya için ter dökecekler . Bayer Leverkusen'in başarılı file bekçisi Rene Adler ve Chelsea'nın süper yıldızı Drogba'nın bu turnuvada olmayışı onları hayliyle etkileyecektir. Simon Rolfes de oynayamayacak .Savnmada sorun yok ancak yorumculardan dinlediğim kadarıyla Dennis Aogo'nun izleyenleri tatmin etmesi zor olacak . Taraftarlar pek de memnun değiller ondan açıkçası . Orta sahada dediğimiz gibi Almanya'nın artık sembolleşmiş ismi Ballack ve muhteşem defansif ortasaha Simon Rolfes'in yokluğu etkileyecektir . Kevin Kuranyi turnuvada yok . Harika bir karar .Vasat bir oyuncu . Ancak Klose eski Klose değil . Forvette sorun yaşayacaklar gibi . Her turnuvada destek verdiğim Almanya'nın bu sene işi zor gibi . Ama iyi başlayabilirlerse Panzerler için her şey yolunda gidebilir . Ne de olsa turnuva takımı di mi ?



Gana





Dünya Kupası'na 2. kez katılıyorlar. Fifa tarafından da en çok gelişme kaydeden ülke seçildiler . İyi ancak alternatifsiz bir defans hattı var. SAkatlık durumunda zorlanacaklardır . Muntari, Kwadwo Asamoah , Stephen Appiah gibi etkili isimleri var. Gana'nın sıralamasını belirleyecek nokta bu oyuncuların performansları olacak . Forvet hattı ise pek iyi değil . Sempati çeken bir takım. Almanya'nın ardından gruptan çıkacaklarını düşünüyorum . Zira son maçta işlerini bitirmiş bir Almanya ile karşılaşabilirler .



Avustralya





Tanıdık isimler göze çarpıyor. Lucas Neill ve Harry Kewel Galatasaray'dan tanıdık isimler. Avustralya grup maçlarında oldukça zorlanacaktır. Zira sert oyun yapılı rakiplerle oynayacaklar ve bunu kaldıramayabilirler. Gruptan çıkacaklarını sanmıyorum .



Sırbistan








Kısa ve öz konuşmalı . Etkili isimleri var. Avrupa'nın birçok ekibinde forma giyen genç bir kadrosu var. Ancak 2.lik için oynayacaklarını düşünüyorum . Yine de Gana'nın Sırbistan'ı saf dışı bırakacağını düşünüyorum. İşleri pek kolay olmayacak ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder