18 Haziran 2010 Cuma

Afrika'da 7. Gün




Günün ilk maçında Arjantin'in yine beklenileni verememesine rağmen grup 1.liğini hemen hemen cebine koyduğu farklı bir karşılşama izledik . Higuain'in ilk 11 de forma giymemesi gerektiğini başından beri söylüyorum . Boş kaleye attığı 3 gol beni ilgilendirmez. Onun yerine Aguero 11 de oynasa çok daha iyi bir oyun ortaya çıkar . Guiza'nın Mallorca'da oynadığı kalitede bir oyuncu bence . Tartışılır . Platini ve Pele hakkındaki yorumlarından sonra Platini'den de dil altından bir af dilese de Pele için aynı şeyleri söylemiyor. Aşırı dobra doğrusu . Diğer seçimlerinde de resmen kumar oynuyor . Maça gelirsek Güney Kore beni en çok şaşırtan takım oldu şuana kadar turnuvada . Yunanistan'ı rahatça devirmeleri sürpriz değildi. Zaten hazırlık karşılaşmalarında da oldukça iyilerdi . İspanya'ya karşı 86 dakika dayanmaları da dirençlerinin bir göstergesiydi . Arjantin karşısında böyle ağır bir yenilgi almalarını beklemiyordum ama işin içine bireysel hatalar ve hele de Messi girince skor böyle oluyor . Durum 2-1 iken G.Kore çok etkili geldi . Onu atamadılar ardından da Messi sahaya çıktı ve grup 1.liğini hemen hemen garantileyen golleri atmasa da attırdı . Trt yorumcularından bir alıntı : " Golü Higuain'e yazıyoruz ama parantez içinde Messi diyoruz . " Sık sık böyle güzel yorumlar alamayız . Değerini bilelim ( ! ) .






Nijerya - Yunanistan'ı değerlendirirsek Nijerya'nın ikram ettiği bir maç . Kırmızı kartla tamamen dağıldılar . Enyeama çok iyi kurtarışlar yaptı ancak sonunda o da hata yapacaktı ve yaptı da . Kırmızı karttan sonra çarpıp giren topun ardından Yunanlar Dünya Kupası tarihlerindeki ilk gollerini atmalarıyla kendilerine güven duymaya başladılar . Bu da 2. gole neden oldu. Yunanistan'ı sık sık böyle ofansif oynarken görmek zor doğrusu . Tadını çıkaralım .






Fransa'nın Meksika mağlubiyetine güzel bir başlık atmış Sporx ." 'El' Yordamı İle Bu Kadar " . Ben de ahımızı aldın Fransa diyorum . Euro 2008'de de pek iyi sinyaller vermiyorlardı . Fransa halkı da gruptan çıkamamaya gayet hazırlardı . Henry'nin elle oynadığı pozisyonla Dünya Kupası'na gelmeleri dünyanın tepkisini çekti . İrlanda'nın , bizim ahımızı aldılar . Çok hatalar olur ama Domenech faktörünü de unutmamalı . Sanırım yeni bir hocayla anlaşılmış . Fransa için en hayırlısı bu olur sanırım . Fransa Meksika karşısında bir türlü oyunu kuramadı . Galibiyeti hakedecek tek bir hamle yapamadı . Uruguay ve Meksika artık berabere kalıp elele gruptan çıkarlar herhalde. Birisi yenilse dahi Fransa'nın Güney Afrika'yı çok farklı devirmesi imkansız gibi . Bırakın gruptan çıkmayı , turnuvayı gol atamadan tamamlamak üzereler. Güney Afrika karşısında belki bir patlama yaşarlar ne dersiniz ? Tabii bu patlama Fransa'nın sıralamasını ne kadar değiştirir ayrı ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder