25 Haziran 2010 Cuma

Bak Sen Şu Çekik Gözlülere

Japonya ve Güney Kore'nin aldıkları sürpriz sonuçlar ilgimizi çekti . Biraz araştıralım dedim.

Japonya




FIFA'nın yaptığı dünya sıralamasında en güçlü Asya ekibiymiş Japonya . Kaydadeğer bir başarıları yok . 2002'de Güney Kore ile ortak düzenledikleri bir şampiyona var ancak burada da başarısız oldular ve Güney Kore'nin oldukça gölgesinde kaldılar . Asya Kupası'nı ise 1992'de , 2000'de ve 2004'te olmak üzere 3 kez kazanmışlar . En önemli kozları şuana kadar bakıldığında golcüleri Honda gibi duruyor .




Güney Kore




Diğer sürpriz yapan ekip Güney Kore . Onlar sıralamalarda Japonya'nın gerisinde olsalar bile daha başarılı bir ekip gibi duruyorlar . 2002'de Japonya ile ortak düzenledikleri şampiyonada 4. olmuşlardı . Onlarında kaydadeğer pek başarısı yok. Asya Kupası'nda ise 1956 ve 1960 yıllarından kalan iki şampiyonluğu bulunuyor . En büyük kozlar Ji-Sung Park gibi dursa da şuana kadar kendisini pek de gösteremedi .



Bakalım daha neler yapacak ya da yapamayacak bizim çekik gözlüler ...

1 yorum:

  1. Kaydadeğer herhangi bir başarıları olmasa da oynadıkları futbol gerek estetik gerek skor bakımından dikkat çekici olmakla kalmıyor başarıların habercisi oluyor gibi bir his var içimde fakat dereyi görmeden paçayı sıvamamak lazım fenerbahçe gibi sonradan yanlış anonsa kurban gitmeyelim :D

    YanıtlaSil