17 Haziran 2010 Perşembe

Afrika'da 6. Gün

4. ve 5. günleri değerlendiremedik . Özür diliyor ve 6. günü değerlendirmeye başlıyoruz .




Almanya'dan sonra Dünya Kupası başlıyor dedik . Ama yine kötü futbol devam etti . Ta ki düne kadar. Şili çok iyi bir oyunla Honduras'ı 1-0 mağlup etmeyi başardı . Skor bizi aldatmasın . Çok üstündüler . Çok genç bir kadroyla ( 24 yaş ortalaması ) sahaya çıktılar . Belki de genç olmalarının avantajıyla da harika bir oyun oynadılar. Kötü bitiricilik belki bu güzel futbolla 3 puanın alınmasını önleyebilirdi. Neyse ki Şili kazandı . Alexis Sanches en beğendiğim isimdi . Oyunun gereklerini tamamıyla yerine getirdi . Tek eklimeyle eksiksizdi . Şili gruptan çıkmaya yakın ; ancak işini zora bırakmış bir İspanya ve Honduras'la maçı bulunan İsviçre ile oynayacaklar. İşleri averaja kalırsa gruptan çıkamayabilirler . Honduras'ın da grupta pek şansı yok gibi .






Günün ikinci karşılaşmasında favori bir takımın ofansif anlamda her şeyi yapıp bir tek pozisyona girememesini ve defansif anlamda her şeyi yapıp bir de araya gol sıkıştıran iki ekibin mücadelesini izledik . İspanya karşılaşmanın henüz başında üstünlüğü yakaladı . Topla oynama yüzdeleri de bunun en büyük göstergesi . Çok iyi paslaştılar . Ancak bir türlü pozisyona giremediler. Girseler de etkili ayaklarını kullanamadılar . İsviçre'nin dersine çok iyi çalıştığı belli . Mükemmel bir defans oyunu sergilediler ve kazanmayı bildiler. Honduras'tan alacakları olası farklı galibiyet onların işini garantileyecektir. Zira Şili'ye yenilmeleri bile onların gruptan çıkmasını engelleyemeyecektir . İspanya ise kalan maçlarını kazanmak zorunda. Bu iki maçı kazanırlarsa yine gruptan çıkacaklardır. Belki de onlar için erken bir uyarı oldu . Brezilya-İspanya erken finalini izleyebiliriz belki . Ne dersiniz ?





Günün son maçı evsahibin maçıydı . Güney Afrika ve Uruguay vuvuzelaların 2. gole kadar susmadığı bir mücadeler verdiler. İkinci maçların başlamasıyla daha iyi mücadeleler bekliyoruz . Tam istediğimiz gibi olmasa da en azından Uruguay isteklerimizi biraz karşıladı. Hücumu da defansı da iyi kontrol ettiler ve farklı kazanmasını bildiler . Artık gruptan çıkmaları garanti gibi . Güney Afrika ise havlu attı . Dünya Kupası tarihinde gruplardan çıkamayan ilk evsahibi olacaklar belki de. Fransa karşısında elveda maçını oynayacaklar ve kazara kazanırlarsa iyi bir veda olabilir ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder